Naar goede gewoonte belden alle deelnemende clubleden, zijnde 7 duikers, me vrijdagavond op om het goede nieuws te vernemen. De meteo was de afgelopen dagen een beetje verbeterd en Yves, de schipper, vond dat duiken geen probleem zou mogen zijn. Ze voorspelden nog wel wat wind uit ZW-richting, maar die zou in de loop van de dag afzwakken van 4 à 5 Bft naar 3 Bft. Verder zou de kans op buien wel bestaan met temperaturen om en bij de 25°C.

's Ochtends om 6u00 kwamen de eerste duikers toe aan het ponton van de Dive-Star en kon het sleuren beginnen. Ikzelf moest spijtig genoeg niets sleuren, daar ik 2 dagen voorheen mijn arm geforceerd had tijdens het wrakduiken. Tegen 6u30 waren al onze leden aan boord en kon Bertje de trossen losgooien. Tijdens onze tocht richting de Bruno Heinemann, het eerste wrak dat zou worden bedoken, kon iedereen aan boord duidelijk voelen dat de deining van de vorig dag nog aanwezig was. Naarmate de ochtend vorderde, kwamen ook onze 3 overnachtende duikers één voor één naar boven. Het lawaai en het geschommel had hen wakker gemaakt. In tussentijd had Anja voor hen reeds een lekker ontbijt klaar gezet, waarna ik de mogelijkheid zag de ploegindeling aan alle duikers bekend te maken:

PLOEG 1: Valère & Patricia

PLOEG 2: Cris, Jurgen & Philippe

PLOEG 3: Tom & Franky

Niet-Duiker: Kenneth

Onze feestleider, Franky, had net zoals vorige maand zich ook nog gauw ingeschreven voor deze dagtrip.

Eens aangekomen op de positie van het Duitse oorlogsschip uit WOII, bleek het zicht onder water goed te zijn en konden de duikers zich beginnen te kleden. 30 minuutjes later werden de eerste teams reeds gedropt en kon de duik beginnen. Omwille van de bodemdiepte (35 meter), verschenen de eerste OSB's reeds na een half uurtje. En na een goed uur duiken waren alle duikers reeds veilig en wel terug aan boord. Eén van onze leden deed zijn naam als kabeljauw-jager weer alle eer aan, hij wist ditmaal wel 3 exemplaren te steken.

Tussen de beide duiken konden we genieten van de lekkere spaghetti die Anja had klaargemaakt, waarna we ons even konden afkappen om een dutje te doen. In tussentijd kruisten enkele regenbuitjes ons pad terwijl de Dive-Star richting het tweede wrak, de Triffels SS, vaarde. Rond 16u was de 2de duik gepland en om 15u30 begonnen de duikers stilaan opnieuw hun natte pak aan te trekken. Na het droppen van alle buddyparen, kon de 2de duik, langsheen de dreg opnieuw aanvatten. Het zicht was opnieuw goed, maar ietsjes minder dan tijdens de eerste duik. Na een klein uurtje werden de eerste duikers via de duikerslift aan boord gehesen. Iedereen wist te vertellen dat het een zeer geslaagde duik was. Dat was aan boord ook te merken door de 2 hefballons met mosselen die uit het water werden gevist.

Onze kabeljauw-jager wist zelfs opnieuw een exemplaar op zijn priem te steken.

Nadat de dreg, als laatste, opnieuw door Bertje werd binnengehaald, zette Yves koers richting Nieuwpoort. Onze ETA lag rond 19u45 aan het ponton, wat daar aangekomen, heel goed geschat bleek. Na het aanmeren van de Dive-Star kon iedere duiker opnieuw beginnen sleuren met zijn duikmateriaal. Het was spijtig genoeg weer laag water, dus werd er hier en daar al eens een zucht gelaten. Achteraf werd er nog een groepsfoto genomen en werd er afscheid genomen.

Het was eens te meer een zeer geslaagde dagtrip met vele mooie herinneringen die nog lang zullen blijven hangen. Zelfs na het thuiskomen konden sommige van onze leden nog nagenieten van het lekkers die ze wisten te vangen!

Een klik op één van de foto's start een slide-show.

  • noordzee-2208-01
  • noordzee-2208-02
  • noordzee-2208-03
  • noordzee-2208-04