Ook in 2013 hebben 3 leden van Alpha, zijnde Cris, William en Kenneth, de Noordzee onveilig gemaakt. De 8-daagse (die uiteindelijk een 9-daagse zou blijken) begon op 2 juni 2013 met het vertrek uit Nieuwpoort richting Eastbourne. Een eerste duik werd gemaakt op de HMS Hermes (ter hoogte van Duinkerke), waarna we het Kanaal overstaken en tussen de 2 vaarroutes een 2de wrakduik maakten op de SV Afghanistan. Na ons vertrek de dag erna, vanuit Eastbourne, werd er beslist slechts 1 wrakduik te maken (een diepe +/- 55 meter) op de SS Duke of Buccleuch. Dit wrak, waar iedereen al jaren naar uitkeek, bleek meer dan het wachten waard! Zie maar naar de foto onderaan met al het mooie 19de eeuwse Belgisch porcelein die we van het wrak wisten te bergen.

Die zelfde avond liepen we de haven van Yarmouth binnen (west kant van Isle of Wight). De 2 daarop volgende dagen werd er gedoken rond het eiland Wight naar de volgende wrakken:

-RMS Mendi (bleek achteraf dat het verboden was daar te duiken)
-SS Kyarra
-SS Borgny
-SS Indutiomare

De 6de juni (3de dag in Wight) werd er ’s ochtends beslist, omwille van het aankomende slechtere weer uit NE richting, om reeds terug te varen richting Brighton.Deze dag werd er eerst nog gedoken op de SS Zaanstroom, met een 2de duik op de SS City of Waterford (hier konden Cris en Kenneth nog een patrispoortje uithalen). Nadien liepen we de haven van Brighton binnen.

De dag daarna zijn we vertrokken vanuit Brighton richting Eastbourne, met een eerste duik op de RMS Oceana. De 2de duik van die dag werd geannuleerd omwille van te slecht weer. De dagen die hierop volgden is het weer echter niet meer verbeterd, eerder nog verslechterd. Hierdoor hebben we de 8ste en 9de juni niet kunnen gaan duiken. Toch hebben we van die dagen geprofiteerd om o.a. eens het Newhaven Fort te gaan bezoeken (met hier ook een mooie stand van een lokale duikclub, waar een heleboel mooie opgedoken souvenirs te bezichten waren). Normaal hadden we deze 9de juni reeds terug in Nieuwpoort moeten aankomen, maar de weergoden beslisten hier dus anders over. De dag erna (10de juni) was de wind gaan liggen en zijn we vanuit Eastbourne het Kanaal terug overgestoken, met een eerste wrakduik voor Boulogne, op de Iltis. Nadien vaarden we terug richting de thuishaven Nieuwpoort met een laatste duik op de SV Marthe (Zodat iedereen wel wat lekkers kon meenemen naar huis!).

Een klik op één van de foto's start een slide-show.