Vanaf het jaar 2018 had Duikclub Alpha voor zijn jaarlijks Mosselfestijn zijn intrek genomen in de Zaal Harmonie in de Stoofstraat te Merchtem. Dit betreft een volstrekt nieuwe zaal, ruim en aangenaam. Privé- uitbating en voornamelijk gebruikt - zoals de naam laat vermoeden - door de plaatselijke muziekvereniging.
Pluspunten voor onze bezoekers zijn voornamelijk de toiletten, de ruime zaal, het zit-comfort en goede verluchting : géén tocht meer ...

Vanaf 2018 opteerden we voor het 3de, volledige weekend van november, weg van de herfstvakanties en nog ver genoeg verwijderd van de feestperiodes. De mosselen zijn dan op hun best en zo ontlopen we ook de eetfestijnen van een aantal bevriende duikclubs uit de omgeving.

Voor onze medewerkers valt vooral op dat we over een ruime, goed uitgeruste, moderne keuken beschikken.

  • professioneel afwasapparaat voor borden en bestek,
  • gescheiden in– en uitgang van de keuken naar de zaal,
  • overdekte en afgesloten (!) ruimte voor de mosselkuis !

Vanaf 2019 werd ook het kassa-systeem grondig aangepast.   Daardoor hebben we iets meer tijd om onze gasten te ontvangen en dienen onze opnemers beduidend minder kilometertjes over en weer te lopen tussen zaal, kassa en keuken of bar.
De snelle methode van afrekenen is zeker gewaarborgd en wordt door onze bezoekers zéér sterk gewaardeerd : géén wachtrij aan de kassa bij het vertrek !

Maar voor voor 2020 gooit Corona roet in het eten - het mosselfeest werd opgeschort.  Afhankelijk van de evolutie van deze crisis hopen wij u allen in 2021 opnieuw op onze lekkere mosseltjes en andere gerechten te kunnen trakteren.  Volg onze website voor alle verdere informatie hieromtrent.